Draag jij steunzolen omdat je ene been korter is dan de andere?


Wist je dat?


Wist je dat je vanaf je kindertijd al beenlengteverschil kunt hebben maar dat dat alleen bij een heel klein percentage van de mensen echt een fysieke oorzaak heeft? Maar heel weinig mensen worden daadwerkelijk met kortere benen geboren!


De verschillende beenlengtes worden in de meeste gevallen veroorzaakt door een lichte ontwrichting van de kop van het heupgewricht.

Hoe dit kan gebeuren? Vrij simpel: Bijvoorbeeld door je baby aan één been op te tillen om een schone luier onder de billetjes te schuiven bij het verschonen. Of bijvoorbeeld bij het spelen door een kind aan het been en de arm beet te pakken en rond te laten zweven. En naarmate we groeien en ouder worden, kan het probleem bijvoorbeeld worden veroorzaakt door met de benen over elkaar te zitten (en het maakt daarbij niet uit of je je benen kruist op de 'mannelijke' of 'vrouwelijke' manier). Lange autoritten kunnen de situatie ook verergeren.

Bovendien, wanneer de ontwrichting verband houdt met het niet goed centraliseren van het gewricht, slijt het kraakbeen van het heupgewricht eenzijdig en zijn de omliggende spieren niet in evenwicht. In de toekomst kan het heupgewricht zo verslijten dat het kraakbeen op verschillende plaatsen volledig verdwijnt en dat kan er uiteindelijk toe leiden dat bij elke stap de heup zo pijnlijk aanvoelt dat er een totale endoprothese nodig is. Daarnaast kan spier-onbalans in het bekkengebied rug- en wervelkolompijn veroorzaken. Wanneer dit wordt gecombineerd met het beenlengteverschil zal dit uiteindelijk met absolute zekerheid tot een scoliotische houding leiden en wordt het zeer waarschijnlijk dat u vroeg of laat de hulp van een arts of fysiotherapeut moet inroepen.

We kunnen dit echter, in de meeste gevallen, allemaal oplossen.
Met behulp van Dorn-therapie is correctie in de meeste gevallen mogelijk en ook permanent. Als onderdeel van de Dornmethode wordt de lengte van de benen gecorrigeerd door de gewrichtskop op de juiste manier in de heupgewricht "terug te zetten" en te centraliseren. De positie van de knieën, enkels en andere gewrichten wordt gecontroleerd en gecorrigeerd, evenals het stuitbeen, het heiligbeen, de wervelkolom en de schouders. Het lichaam is op die manier weer uitgelijnd met de juiste instelling, zodat het normaal kan functioneren.


Let op: bij een zeer vergevorderd stadium van artrose is het niet meer mogelijk om de aandoening volledig te corrigeren maar wel om de symptomen te verlichten en de beweeglijkheid van de ledematen te verbeteren.


Voor wie is deze behandeling / therapie geschikt?

En wat zijn de contra-indicaties?


Dat vertel ik je in deel 2 van deze blog-post!


Al overtuigd? Je kunt hier meteen je eerste sessie Dorn-therapie boeken:


https://www.holisticfitness.nl/bookings-checkout/dorn-therapie-eerste-bezoek-intake/book

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Ik ben er trots op dat ik zorg van de hoogste kwaliteit kan bieden zodat u zich zo snel mogelijk weer op uw normale activiteiten kunt richten. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over mijn aanpak en therapeutische diensten.

© 2017 - 2020 by Monika van Rooij - Holistic Fitness Therapy Tiel