Ruud T.

9-6-2020

Sinds een half jaar heb ik werkgerelateerde schouderklachten. Diverse keren fysiotherapie behandelingen gehad, maar het zag ernaar uit dat de klachten daardoor eerder erger werden dan verbeterden. Op een gegeven moment was ik behoorlijk ”vleugellam” en had vrijwel de hele dag pijn in mijn schouder. Dat belemmerde mij heel erg bij het sporten en Ik merkte dat mijn lichaam snel aan kracht en flexibiliteit afnam. Het zorgde voor allerlei bijeffecten zoals lage rugpijn en stijfheid bij het uit bed komen

Mijn vrouw had al een keer aangegeven om eens een afspraak te maken bij een therapeute in Tiel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar met een gezonde dosis scepsis naar toe ben gegaan. Holistic therapy? Als dat maar niet te zweverig is.
Tijdens de intake neemt Monika uitgebreid de tijd om alle lichamelijke gebreken in kaart te brengen tot diep in je jeugdjaren. Zij is geïnteresseerd in de mens achter de patiënt en dat maakte dat er direct vertrouwen was. Bovendien was mijn nieuwsgierigheid gewekt naar haar behandelwijze!
Monika gaat uiterst professioneel te werk en is een ware meester in het herkennen van klachten aan het bewegingsapparaat. Ik was om je de waarheid te zeggen met stomheid geslagen! Inmiddels heb ik ongeveer 10 behandelingen gehad, waarbij ze verschillende technieken gebruikt (MFK, Dorn, manuele therapie, drukpuntmassage). Ik ben pijnvrij en zo goed als zonder bewegingsbeperking, terwijl ik de moed al een klein beetje verloren had.

Om lenigheid terug te krijgen ben ik bovendien haar lessen ”Spiral Stabilization” gaan volgen. Het effect daarvan is nu al merkbaar, want ik kom niet meer stijf en pijnlijk mijn bed uit.
Ik kan dus niet anders zeggen dat ik echt super tevreden ben. Niet alleen over haar professionaliteit, maar bovenal om de warme, geïnteresseerde manier waarop ze met haar klanten omgaat.

Voor iedereen die met pijn in zijn lichaam rondloopt en de moed heeft opgegeven is mijn advies om in ieder geval een consult te vragen. Herstellen van chronische klachten is echt mogelijk! Ik kan het echt iedereen aanraden.

Dianna D. 

Tiel      17-6-2020

Monika heeft goed verstand van het lichaam. Ze komt met oplossingen aan, als je een klacht hebt. Daar zet ze de behandeling op in. Wat uiteindelijk resulteert in goed resultaat.

Jenny N.

TIEL, Nederland

Na verschillende therapieën te hebben gedaan in de afgelopen jaren (vanwege langdurige pijn in met name mijn armen en handen) en nog steeds niet van mijn pijn af te zijn, besloot ik de MFK-methode bij Monika uit te proberen.

Via een simpele, maar uitgebreide spierspanningstest wordt in beeld gebracht welke spier(groep)en in je lichaam goed functioneren en welke niet of minder. Aan de hand van deze beelden laat Monika je zien waar spanning in je lichaam zit en wat mogelijke oorzaken hiervan kunnen zijn. Daar komt soms ook een psychologisch aspect bij om de hoek kijken, ook dat krijgt aandacht. Monika gebruikt daarnaast diverse afbeeldingen en modellen (met als topstuk skelet Edie :) én haar eigen lichaam om the laten zien hoe het menselijk lichaam werkt, wat er bij jou anders is en wat je daaraan zou kunnen verbeteren. 

Aan de hand van deze analyse bepaalt Monika vervolgens de behandeling. Die bestaat uit een combinatie van fysiotherapie en triggerpoint- en tenderpointmassage. Maar je krijgt bijvoorbeeld ook ondersteunende (yoga)oefeningen en ademhalingsoefeningen om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Deze brede, holistische visie was nieuw voor mij en brengt vrijwel alles samen.

De behandeling "op de tafel" is soms best pittig: triggerpointmassage is beslist geen ontspanningsmassage! Maar het effect ervan is wel dat overmatige spierspanning opgelost wordt, zodat je spieren uiteindelijk weer gaan doet wat ze moeten doen, waarvoor ze bedoeld zijn. Voordat je zover bent, duurt het wel even (wat je vaak in jaren opgebouwd hebt kun je immers moeilijk in één of twee sessies helemaal "oplossen"), maar al na één behandeling merk je duidelijk dat er dingen in je lichaam "verschuiven". Ik ben nog niet van al mijn klachten af, maar merk zeker verbetering. 

Monika heb ik leren kennen als een deskundige en betrokken therapeute met veel kennis van zaken, die uitgebreid de tijd neemt voor haar cliënten en hen op een liefdevolle manier behandelt. 

Willemijn van Riet

Tiel, Nederland

Monika heeft veel kennis in huis. Masseert geweldig en weet wat ze doet! Echte aanrader :)

Carola T.

12-6-2020

Sinds acht maanden heb ik werkgerelateerde schouderklachten door de vele uren achter de computer. Diverse keren fysiotherapie behandelingen gehad, maar helaas bleven de pijnklachten. Op een gegeven moment moest ik pijnstillers slikken om aan het werk te blijven en zelfs de dagelijkse dingen zoals aankleden en haren föhnen was te pijnlijk. Ook bij het sporten belemmerde de klachten mij.

Een collega had al een keer aangegeven om eens een afspraak te maken bij Monika, een therapeute in Tiel. 

Monika neemt tijdens de intake uitgebreid de tijd om alle lichamelijke gebreken in kaart te brengen. Zij is echt in je geïnteresseerd en dat zorgde ervoor dat ik mij meteen op mijn gemak voelde.

Monika gaat uiterst professioneel te werk en is een ware meester in het herkennen van klachten aan het bewegingsapparaat. Inmiddels heb ik diverse behandelingen gehad, waarbij ze verschillende technieken gebruikt (MFK, Dorn, manuele therapie, drukpuntmassage). Ik ben inmiddels bijna helemaal hersteld maar zal zeker bij haar blijven komen vanwege de geweldige ontspannen massages.

Om lenigheid terug te krijgen zijn mijn man en ik bovendien haar lessen ”Spiral Stabilization” gaan volgen. Het effect daarvan is nu al merkbaar, want we zijn leniger en hebben meer balans dan een paar maanden geleden.

Ik ben echt super tevreden over Monika professionaliteit, maar bovenal om de persoon die zij is. Een warme en hartelijke vrouw die echt in je geïnteresseerd is.

Voor iedereen die met pijn in zijn lichaam rondloopt en het niet meer weet is mijn advies om in ieder geval een consult te vragen. Herstellen van chronische klachten is echt mogelijk! Ik kan het iedereen aanraden.

Jasmijn B.

12-6-2020

Monika is heel bekwaam en zorgzaam. Aan de hand van verschillende lichamelijke klachten kan ze ook opmaken hoe het emotioneel met je staat. Hier gaat ze op in als je daar behoefte aan hebt. Haar holistische aanpak is zeer leerzaam en waardevol. Heb veel gehad aan haar behandelingen!

Ik ben er trots op dat ik zorg van de hoogste kwaliteit kan bieden zodat u zich zo snel mogelijk weer op uw normale activiteiten kunt richten. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over mijn aanpak en therapeutische diensten.

© 2017 - 2020 by Monika van Rooij - Holistic Fitness Therapy Tiel