Welkom bij SPIRAL YOGA 

voor moeders met baby's!

Veel moeders zijn nieuwsgierig en wellicht niet zeker over wat ze kunnen verwachten van een dergelijke les. Ook zijn ze een beetje nerveus omdat hun baby misschien zal huilen tijdens de les en anderen zal storen. Hier volgt wat nuttige informatie.

 

Neem een babydeken mee naar de les (je baby zal hier op liggen of zitten), een favoriet speeltje, een handdoek voor jezelf en iets te drinken. Helemaal ideaal zou het zijn wanneer je een draagdoek of draagzak mee kunt brengen.

EEN TEVREDEN BABY EN EEN FITTE MOEDER

Lekker aktief ontspannen met je baby

Wat kan ik verwachten?

 

We beginnen meestal met de baby in een draagdoek of in mama's armen en doen eerst een warming-up met staande en zittende oefeningen.

 

De les gaat verder met oefeningen voor jou met geknielde en zittende posities. Je baby ligt hierbij bij jou op de mat op het dekentje (als je baby dat toelaat, tenminste).

 

De les eindigt weer met een korte oefening met de kleine. Mama zit of ligt op de mat en de baby ligt op haar schoot of voor haar op de mat. In de laatste fase richten we ons volledig op ons kindje met een korte, lichte massage van de baby, of lichte oefening met benen en handen, op de rug of op de buik (om de rugspieren te stimuleren).

Je kent vast wel wat kinderliedjes die je tijdens het oefenen voor je baby kunt zingen :-)

Hoe verloopt de les:

Belangrijk om te weten:

Als je baby huilt en je je niet op je gemak voelt, kun je naar de gezellige ruimte voor de oefenruimte gaan en voor je baby zorgen. Als je je baby moet voeden, mag dat direct op de mat in de oefenruimte (we zijn allemaal moeders en allemaal hetzelfde) of je trekt je even terug in de eerdergenoemde ruimte.

 

De lessen passen zich aan de omstandigheden aan. Je kunt nooit voorspellen hoe stil of onrustig je baby zal zijn dus maak je daar geen zorgen over. We lopen geen marathon en het gaat om ontmoeten, genieten van samenzijn met andere baby's en moeders, kletsen, sportief bezig zijn en advies krijgen over hoe je ook thuis verder kunt om je lichaam weer fit(ter) te krijgen.

Waarom ik? 

Ik ben een professionele sport- en fitnessspecialist, massagetherapeut en instructeur lichamelijke opvoeding. Als bewegingsspecialist kan ik je advies geven over je postpartumproblemen (voor zover mijn kennis en ervaring reikt), aanbevelingen geven over hoe je thuis kunt trainen en stretchen en waar je op moet letten.

Waar en hoe lang? 

De lessen vinden plaats in een prettige omgeving in het centrum van Tiel in de MDI Dansstudio, Plein 36. De les duurt 1,5 uur - elke woensdag van 10:00 tot 11:30 uur.

Ga niet thuis zitten wachten op oppas of tot je partner thuis is voor je training. Neem de baby mee en beweeg samen.

Op die manier beleven we allemaal veel plezier en inspiratie!

© 2020 by Monika van Rooij - Holistic Fitness Therapy Tiel